ANEKDOTER

Anekdoter

Der var et liv på og ved siden af værftet. Et liv, som kunne beskrives gennem enkelte personers beretninger. Der er historien om Arbejderidrætsklubben, og de andre idrætsforeninger som konkurrerede om medlemmerne, og om at være de bedste.

Der er historierne om hvordan arbejderne boede, hvad de drømte om, og hvad de fik tiden til at gå med når de ikke arbejdede.

Der er historier om koner og børn, og om den hårde kamp for det daglige brød. Der er historien om hvor svært det var overhovedet at få lov til at organisere sig, og hvilke omkostninger organiseringen havde for dem der stod i spidsen.

Der er beretningerne fra direktionen og ingeniørgangen. Historier om hårde forhandlinger med rederne, medarbejderne og bestyrelsen. Der er historier om både den formelle og uformelle kommandovej.

Der er historierne om de dygtige, om de dovne, de fordrukne eller uheldige medarbejdere. Der er øgenavnene på såvel høj som lav, og historien bag dem.

Vi har valgt at bringe alle beretninger under denne overskrift. Vel vidende, at den bestemt ikke yder fuld retfærdighed overfor de mundtlige kilder.

Naturligvis indgår dele af beretningerne også i historien om værftet. Men så er det fordi de er fundet så væsentlige for helheden, at de er blevet til en del af værftets historie.


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Søren Holmstrøm | Svar 23.08.2017 21.55

Hej,
Er der nogle der evt kan hjælpe med oplysninger/ billeder af gamle lodsbåde i træ før eller lige omkring århundredeskiftet der var i drift i Hals/ Halsb.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.10 | 10:36

Hej med jer, jeg har en drøm om at eje en gammel kutter i stil med Hirseholmene
men hvor tit skal den på bedding
mvh Bo

...
10.10 | 20:06

Jeg gætter på at I er helt på det rene med at
søsterskibet stadig sejler, hedder Bona Gratia,
er fra 1903 og idag ejes af Bona Gratias venner
Pt ligger det Årh.

...
14.07 | 02:26

Ønsker du at købe dit eget hus, bygge din egen virksomhed?Jeg tilbyder lån fra €2.000 til €3.000.000 til en rente på 2%.
kontakt mig via email

...
27.02 | 16:02

Dit websted er nyttigt og interessant. Tak!

---------------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
Du kan lide denne side