Der er vindstille...Et tilbageblik på årets store begivenhed i Frederikshavn
"Nordisk Sejlads 2009"
Nordisk Sejlads i vindstille

 

For 24 timer siden gik Nordisk sejlads i gang ud for Halden i Norge. Vejret artede sig ikke fra sin mest konkurrencedygtige side. Næsten havblik og der måtte gives dispensation til udsejling i skærgården for motor. Ved sækkefruerne var der bagbord halse fra nordvest og medstrøm for de fleste både. Det betød at skibene indtil midnat kunne holde 4 knob, men udenfor skærgården faldt vinden helt af, fortæller den danske dommer Tim Skjoldager fra Nordisk sejlads. Den svenske dommer Peter Svan supplerede med, at da vinden forsvandt, blev de ellers så målbevidste deltagere utålmodige. De foreslog en fiskekonkurrence i stedet. Den blev dog også aflyst, da det kun lykkedes at fange en enkelt torsk og seks makrel. Den norske dommer Martin Skullerud mente jeg skulle kigge ombord på Concordia af Oslo, der havde forsøgt sig med et alternativ til vinden.

Skipperen på den Norske båd Concordia, havde et par stærke drenge, som gerne ville i skibet robåd for at holde Concordia på ret kurs mod Frederikshavn.

 

Alle skibene kom sikkert i havn, selvom det gik langsomt, og der måtte sejles med motor for at nå frem. Knud Erik Hørby Maritim Historisk Forening takkede Nordisk Sejlads for tilliden og håbede at weekenden kom til at forme sig som afdøde Ib Bjørn Poulsen havde drømt om. Formanden for Nordisk Sejlads Nina Skjoldager takkede for modtagelsen af Frederikshavn kommune og Maritim Historisk Forening for initiativet. Hun synes, at de frivillige udviste et glødende engagement, som var helt i Ib Bjørn Poulsens ånd.

 

Borgmester Erik Sørensen bød også de mange flotte sejlbåde velkomne. Det rørte ham at se det nordiske samarbejde udfolde sig i Frederikshavn. Han takkede både deltagere og frivillige for den store og engagerede indsats for at skaffe denne aktivitet til Frederikshavn. Erik Sørensen sluttede med et ”værsgo at gå ombord i Nordisk Sejlads 2009. Det kan alle så alle i Frederikshavn gøre. Der erlagt op til mange spændende arrangementer og Maritim  Historisk Forening håber på at rigtigt mange kommer på fiskerihavnen for at se de stolte nordiske sejlere med de mange traditioner.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.10 | 10:36

Hej med jer, jeg har en drøm om at eje en gammel kutter i stil med Hirseholmene
men hvor tit skal den på bedding
mvh Bo

...
10.10 | 20:06

Jeg gætter på at I er helt på det rene med at
søsterskibet stadig sejler, hedder Bona Gratia,
er fra 1903 og idag ejes af Bona Gratias venner
Pt ligger det Årh.

...
14.07 | 02:26

Ønsker du at købe dit eget hus, bygge din egen virksomhed?Jeg tilbyder lån fra €2.000 til €3.000.000 til en rente på 2%.
kontakt mig via email

...
27.02 | 16:02

Dit websted er nyttigt og interessant. Tak!

---------------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
Du kan lide denne side