Biograf

BRITA LETH

Skonnerten Brita Leth er et to-mastet træskib, bygget i Svendborg i 1911 til fragtsejlads under sejl. Efter et dramatisk forlis i 1941, var det senere med i jødetransporterne til Sverige, idet det sejlede 169 jøder i sikkerhed på en gang. Efter en hård tid som sten og vragfisker blev skibet som udslidt vrag i 1972 sat til salg. En ukuelig optimisme, en masse arbejdstimer, og en særlig fornemmelse for det historiske og kulturelle i dansk skibsfart, var hjørnestene i en gennemgribende restaurering og oprigning til skibets oprindelige skikkelse. I dag fremstår Brita Leth næsten som dengang hun forlod værftet i Svendborg, dog indrettet med plads til 12 overnattende gæster, 30 dagsgæster og er udstyret med moderne navigations- og sikkerhedsudstyr.

Otto Leth og det gode skib, har nu siden 1972 været hinanden tro og været med til, at give utrolig mange mennesker en uforglemmelig oplevelse. Som socialpædagogisk projekt i mange forskellige afskygninger, har Brita Leth fungeret siden 1975. Otto Leth har sammen med forskellige medarbejdere gennem tiderne opdraget og virket som redningsplanke for et hav af mennesker, og har samtidig formået at udvikle sig på det pædagogiske felt, i takt med tidens ændrede krav og vilkår. Det er på de erfaringer vi arbejder videre.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.07 | 02:26

Ønsker du at købe dit eget hus, bygge din egen virksomhed?Jeg tilbyder lån fra €2.000 til €3.000.000 til en rente på 2%.
kontakt mig via email

...
27.02 | 16:02

Dit websted er nyttigt og interessant. Tak!

---------------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
23.08 | 21:59

Hej,
Jeg mangler noget kraftig trosse til fenderliste på en redningsjolle eller andre gamle ting flettet i tovværk

...
23.08 | 21:55

Hej,
Er der nogle der evt kan hjælpe med oplysninger/ billeder af gamle lodsbåde i træ før eller lige omkring århundredeskiftet der var i drift i Hals/ Halsb.

...
Du kan lide denne side