Bangsbo

Bangsbo Museum & Arkiv
Dronning Margrethesvej 6
9900 Frederikshavn
Tlf. 98 42 31 11
www.bangsbo.com/

E-mail: bangsbo@bangsbo-museum.dk

Åbningstider:
Tirsdag: 10-16
Onsdag: 10-16
Torsdag: 10-15

Marinarkæologi

 
 
 

Museet har siden begyndelsen af 1950`erne arbejdet med havfund fra de nordjyske farvande. Nogle af museets væsentligste genstande er også havopfiskede, bl.a. Voersåroret og Ellingåskibet .

             Skibsvrag beliggende syd for Frederikshavn set fra luften

I den marinarkæologiske afdeling ses en lang række genstande fra det engelske orlogsskib HMS Crescent, som forliste ud for Mårup kirke den 4. december 1808 i en stærk storm. Vraget af HMS Crescent har gennem mange år været genstand for flere bjærgninger, hvor der er taget adskillige genstande op.

Det formodes, at der har været op mod 10.000 søulykker ved de nordjyske kyster. Nogle få handelsskibe er nævnt - blot en promille af det totale antal.

Orlogsskibe fra mange forskellige nationer ligger også indlejret i sandet i på havbunden, dog ikke i samme antal. Orlogsskibenes forlis sidder i stedet mere fast i befolkningens bevidsthed, idet var større skibe, der forliste - ofte med adskillige omkomne til følge, hvilket virkelig satte sig spor i kystsamfundene. 


Marinarkæologisk beredskab


 


Foto: Jan Hammer Larsen
Da stammebåden er fundet umiddelbart vest for Aggersundbroen på Limfjordens smalleste sted, er det en oplagt mulighed, at den har været brugt til transport over fjorden. - Den er meget bred i bunden og har derfor stor bæreevne.


Hér ses Løgstør Dykkerklubs arbejdsflåde opankret over stammebådens position

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.02 | 16:02

Dit websted er nyttigt og interessant. Tak!

---------------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
23.08 | 21:59

Hej,
Jeg mangler noget kraftig trosse til fenderliste på en redningsjolle eller andre gamle ting flettet i tovværk

...
23.08 | 21:55

Hej,
Er der nogle der evt kan hjælpe med oplysninger/ billeder af gamle lodsbåde i træ før eller lige omkring århundredeskiftet der var i drift i Hals/ Halsb.

...
30.03 | 22:38

hej,hvem kender noget til Annie af Frederikshavn.F.N196 /LO.260 grundstøtte i sydøatisland 1942.6 mand omkom. Bl.a Ole christian larsen 1896-1942,frederikshavn

...
Du kan lide denne side