Biograf

BRITA LETH

Skonnerten Brita Leth er et to-mastet træskib, bygget i Svendborg i 1911 til fragtsejlads under sejl. Efter et dramatisk forlis i 1941, var det senere med i jødetransporterne til Sverige, idet det sejlede 169 jøder i sikkerhed på en gang. Efter en hård tid som sten og vragfisker blev skibet som udslidt vrag i 1972 sat til salg. En ukuelig optimisme, en masse arbejdstimer, og en særlig fornemmelse for det historiske og kulturelle i dansk skibsfart, var hjørnestene i en gennemgribende restaurering og oprigning til skibets oprindelige skikkelse. I dag fremstår Brita Leth næsten som dengang hun forlod værftet i Svendborg, dog indrettet med plads til 12 overnattende gæster, 30 dagsgæster og er udstyret med moderne navigations- og sikkerhedsudstyr.

Otto Leth og det gode skib, har nu siden 1972 været hinanden tro og været med til, at give utrolig mange mennesker en uforglemmelig oplevelse. Som socialpædagogisk projekt i mange forskellige afskygninger, har Brita Leth fungeret siden 1975. Otto Leth har sammen med forskellige medarbejdere gennem tiderne opdraget og virket som redningsplanke for et hav af mennesker, og har samtidig formået at udvikle sig på det pædagogiske felt, i takt med tidens ændrede krav og vilkår. Det er på de erfaringer vi arbejder videre.

| Svar

Nyeste kommentarer

08.07 | 19:28

Hej Egon,
Tak for en inspirerende rundvisning i aften - dejligt at se der er masser af ildsjæle der tager fat - og står sammen om fællesskabet Ivor og Lilly

21.10 | 08:36

Hej med jer, jeg har en drøm om at eje en gammel kutter i stil med Hirseholmene
men hvor tit skal den på bedding
mvh Bo

10.10 | 18:06

Jeg gætter på at I er helt på det rene med at
søsterskibet stadig sejler, hedder Bona Gratia,
er fra 1903 og idag ejes af Bona Gratias venner
Pt ligger det Årh.

14.07 | 00:26

Ønsker du at købe dit eget hus, bygge din egen virksomhed?Jeg tilbyder lån fra €2.000 til €3.000.000 til en rente på 2%.
kontakt mig via email